Kembar Siang (2011) (mediafire)

Posted by sayanakhiburan on 12 March 2011KEMBAR SIANG menceritakan tentang kehidupan Awal dan Awi sepasang kembar seiras. Awal abang dan Awi adik. Awal normal tetapi Awi sedikit terencat dan lurus bendul kerana pernah mengalami demam panas.
Walaubagaimanapun, Awi mempunyai daya ingatan dan kemahiran mengira yang luar biasa dan sering memberi tuisyen kepada Mazli dan Izan anak sekolah yang sering menemaninya. Awal dan Awi mewarisi rumah dan kedai runcit peninggalan arwah bapa mereka Haji Sabran.
Awal dan Awi telah dipesan oleh arwah bapa mereka bahawa dalam berniaga mesti sentiasa jujur dan mesra pelanggan. Ini berbeza dengan sikap dan perangai Pak Din Duda yang sentiasa mencari peluang untuk mengaut keuntungan.
Awal ada kereta tetapi Awi lebih selesa dengan motorsikal roda tiga yang diubahsuai dan mempunyai gear reverse. Awi pula jika memandu kereta dalam gear reverse sahaja. Awi diperkenalkan kepada Ani (kekasih Awal) oleh abangnya dan dia terpikat melihat kejelitaan Ani.
Awal jadi serba salah dan memujuk Ani supaya berkahwin dengan Awi. Ani merajuk dan lama mereka tidak berjumpa. Suatu hari Awal melihat seorang gadis bertudung yang mirip wajah Ani.
Awal mengikuti mengikut gadis itu yang menaiki skuter begitu juga dengan Awi. Awal menemui bapa gadis itu dan mendapat cerita sebenarnya. Rupa-rupanya gadis yang dikejarnya itu adalah Ana dan kembar Ani. Gadis dua beradik itu kematian ibubapa dan dipelihara oleh dua keluarga berbeza. Kedua-duanya tinggal dengan bapa tunggal bila ibu mereka meninggal dunia.
Bapa ANI, PAK WAN dan bapa ANA, MOHAMAD RAFI yang mengenali HAJI SABRAN bapa AWAL dan AWI. Katanya dia masuk jawi dengan HAJI SABRAN selepas memeluk Islam bersama isterinya. MOHAMAD RAFI juga kawan baik PAK WAN, dan pernah bekerja dengan majikan yang sama, bapa dan ibu sebenar ANI dan ANI. Mereka sudah lama tak berjumpa. AWAL beritahu bahawa ANI adalah tunangannya. AWAL mengatur pertemuan antara dua sahabat lama dan gadis kembar ANI dan ANA. Cerita berakhir dengan satu majlis persandingan tiga pasang pengantin: AWAL dan ANI, AWI dan ANA serta MOHAMAD RAFI dan MAK YAM. Antara tetamu yang terkulat-kulat melihat ketiga pasangan itu bersanding ialah PAK WAN dan PAK DIN DUDA. BUDAK PENCURI juga terkedu dan terjekil biji mata melihat dua pasangan kembar di atas pelamin.


==DOWNLOAD==

>> PART 1
>> PART 2
>> PART 3
>> PART 4

{ 4 comments... read them below or add one }

Yutaka Mushimura said...

best ker citer nih?..hehehhe:)

tips terbaru

Tips Mendapat Ketenangan Dalam Senaman

Semua Untuk Kamu, My Lovely Follower

No Condom - NO PLAY PLAY

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Tip Melembutkan Dan Menenangkan Hati Sanubari.

nOra said...

Bw kat sini juge...nice blog...=)
http://nora-gelabah.blogspot.com/

A'IM said...

belum terniat nak download lagi..

Fadzli Amir said...

Salam kenal...thanks sudi singgah...wah best2...leh downloadnih....hehehehe

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!