Download : Hikayat Merong Mahawangsa (2011) (mediafire)

Posted by sayanakhiburan on 22 April 2011Pada tahun 120, Empayar Rom ketika itu dibawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat dan telah memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah.
Sewaktu angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.
Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan.
Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda. Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat?
Pengarah: Yusry Kru.
Pelakon:-Stephen Rahman Hughes : Merong Mahawangsa (Pelakon Utama),Dato’ Haji Rahim Razali:Kesum (Pelakon Pembantu),Khir Rahman:Kamawas (Pelakon Pembantun), Ummi Nazeera:Embok (Pelakon Pembantu),Nellie Ng:Ying Ying (Pelakon Pembantu),Jehan Miskin:Embi ( Malay Warior ) (Pelakon Pembantu),Umie Aida:Lang ( Ibu Merong Mahawangsa )

Free Mediafire Download Link

==DOWNLOAD==

>> PART 1
>> PART 2

{ 5 comments... read them below or add one }

Ct Aja said...

wah seronok2...time kasih...

Arpiiz said...

yes, dah boleh sedut..hahaha

nick nin0s said...

best ke citer neh ? ramai kata best. hoho
*jakun

sayanakhiburan said...

nick ninos : mantap kot cita ni... kutip berjuta-juta filem ni... haaa...

Ahmad Ahnaf said...

Cmne nk extract ye? guna software ap?

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!