-->
Tutorial : Cara Nak Link Akaun Paypal Dengan Bank Malaysia

Tutorial : Cara Nak Link Akaun Paypal Dengan Bank Malaysia

Salam 1 Malaysia dan salam 1 Blogger...

UPDATED : CARA NAK LINK AKAUN PAYPAL DENGAN BANK MALAYSIA

Kali ni aku nak buat tutorial pasai cara nak link akaun paypal dengan bank kita... Dengan cara ni, kita tak payah lagi pakai kad kredit untuk menebus atau transfer duit kita dari akaun paypal tu... Disebabkan ada orang tanya iaitu Akak Mimi yang cantik ni, aku pun buatla tutorial ni... Haaa.... Jom ikut step by step!

1) Kalau korang tak buka lagi akaun paypal, korang bole tengok ni dulu... Tutorial : Cara nak buka akaun Pay Pal
2) Lepas korang dah setel Sign Up, korang Sign In la ke akaun korang....
3) Dah Sign In, korang gi kat kolum Profiles  dan klik Add/Edit Bank Account... Macam kat bawah ni...


4) Then dia suruh isi maklumat bank korang macam kat bawah ni... Korang isila betul-betul ek...


Kalau korang bank korang selain dari Maybank, mestila Nama Bank dengan MEPS Bank Routing Code lain kan? So, kalau korang tak tau, korang rujuk bawah ni...



Nama Bank & Routing Code


AFFIN BANK BERHAD – PHBMMYKL
ALLIANCE BANK MALAYSIA BERHAD – MFBBMYKL
AMBANK BERHAD -  ARBKMYKL
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD -  BIMBMYKL
BANK KERJASAMA RAKYAT BERHAD - BKRMMYK1
BANK MUAMALAT BERHAD - BMMBMYKL
BANK OF AMERICA -  BOFAMY2X
BANK SIMPANAN NASIONAL - BSNAMYK1
CIMB BANK BERHAD - CIBBMYKL
CITIBANK BERHAD - CITIMYKL
DEUSTCHE BANK -  DEUTMYKL
EON BANK BERHAD - EOBBMYKL
HONG LEONG BANK BERHAD -  HLBBMYKL
HSBC BANK MALAYSIA BERHAD - HBMBMYKL
MALAYAN BANKING BERHAD - MBBEMYKL
OCBC BANK (M) BERHAD - OCBCMYKL
PUBLIC BANK BERHAD -  PBBEMYKL
RHB BANK BERHAD -  RHBBMYKL
STANDARD CHARTERED BANK MSIA BHD - SCBLMYKX
THE ROYAL BANK OF SCOTLAND BERHAD (RBS) - ABNAMYKL
UNITED OVERSEAS BANK -  UOVBMYKL


5) Tekan Continue... Pastu, korang diperlukan untuk Confirm korang punya bank detail tadi... Semak dulu... Kalau dah rasa betul... Klik Add Bank Accout...


 6) Selesai!! Pasu korang akan dihantar 1 email dari pihak paypal yang mengatakan akaun bank anda dah link dengan Pay Pal...


Itu saja kali ni.... Maaf kalau ada terkurang apa-apa yer... Selamat mencuba.... Ahaksss...

p/s : Aku guna bank yang akaunnya takda duit... Takut gak bila libatkan pasal akaun bank ni... Huhuhuhu

52 Responses to "Tutorial : Cara Nak Link Akaun Paypal Dengan Bank Malaysia"

  1. haaaa...tang routing kod ni la yang k.mimi x tahu...heeee...toce toce :)

    ReplyDelete
  2. lagi masalah ni..paypal ni ada minima ke nak transfer berapa jumlah yg paling sikit?

    ReplyDelete
  3. lorrr...kalau ada rm40 dalam akaun paypal baru dapat transfer..ingatkan x ada minima..huhuhu...hampehhhh.....

    ReplyDelete
  4. hehe baru nk cipta akaun paypal nih , masih blur22...

    ReplyDelete
  5. THANX ALOTTTTTTT!!!!!!!!!!..Maybe sebab dah lama cari macam mana nak buat akaun paypal and link ke bank. Sebelum tutup computer tadi tergerak hati nak jenguk kat Innit. Talk about law of attraction!!

    ReplyDelete
  6. Salam bro.
    Saye da link dgn bank tempatan.
    Cumanya akaun paypal tu tak verified lg.
    Rasa2nya dah bole trus buat ke ipanel ni?
    Ke nak kena verified dulu?

    TQ...

    ReplyDelete
  7. Amirudy : bole jer buat ipanel tu even tak verified lagi akaun... yang saya pun tak verified lagi... :)

    ReplyDelete
  8. time kasih,,!!! berguna sgt dari dulu nak buat tapi x tau camana,,kita pulak ada kad kredit kan,,huhu

    ReplyDelete
  9. tqvm,dah siap buat, pun guna acc. bank yg cukup bulan duitnya habis!!

    ReplyDelete
  10. thanks share tutorial nie, first time nak cash out ipanelonline punya earning nie..hehe

    ReplyDelete
  11. mcm mana nak topup paypal.....yer...:)....?

    ReplyDelete
  12. mcm mana nak topup akaun paypal...yer..?

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. salam~
    nak tnye sikit nanti da ade akaun paypal nak kua duit cmne?
    pegi je ATM cm biase je ke? sori bru blajar~

    ReplyDelete
  15. paypal ni free ke??

    ReplyDelete
  16. sy br nk daftar akaun paypal tp asyik sangkut kt no. telefon je..cmne ek..pls help

    ReplyDelete
  17. maafla kalau menganggu,


    kita kena bagitau tak dekat pihak bank yang kita nak guna akaun tu untuk paypal ?


    kalau nak topup paypal mcamana pulak ?

    ReplyDelete
  18. salam ..dah try topup tk? cam mana nak topup yek

    ReplyDelete
  19. akaun paypal nie klu tak de kad debit atau kredit pun leh buat ke??

    ReplyDelete
  20. salam.. nak tanya.. kalau dah link akaun bank ngan paypal, and kita punya acc x verified lagi, kita dah boleh start online shopping ke? dah boleh ke belum?

    ReplyDelete
  21. If you are going for most excellent cοntеnts liκe I dο, simply viѕit this web site every
    day becаusе it gіveѕ feature contents, thanks
    Feel free to visit my web blog :: fast cash commissions review

    ReplyDelete
  22. Нighly eneгgetic blog, I loved that bit.
    Will theгe be а part 2?
    Here is my homepage - sneak a peek at these guys

    ReplyDelete
  23. I ԁo not know whether it's just me or if perhaps everybody else encountering issues with your site. It appears as if some of the written text on your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them too? This could be a problem with my browser because I've had this haρρen bеforе.
    Kudοs
    My blog post : anthony trister coffee shop millionaire

    ReplyDelete
  24. Excеllent ωay of еxplaіning, and faѕtiԁious paгagraph to
    get factѕ regarding my pгeѕentation subjeсt mаttеr, which i am goіng to convеy іn university.
    Feel free to visit my blog - short spikey hairstyles for older women

    ReplyDelete
  25. Hey there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!
    My weblog ... millionaire society

    ReplyDelete
  26. Attrаctive portion of content. I just stumbled upon youг blog anԁ in acceѕsion
    capital to claіm that I аcquire in fact
    enjoyеd account your blog ρosts.

    Any wау I will be subscribіng to уour augment
    or even I fulfіllment you get right of entry to persistently rаpіdly.
    Also visit my website :: how to become a millionaire in 3 years

    ReplyDelete
  27. Thаnk yоu, І've just been searching for information about this topic for ages and yours is the best I've
    disсovered till now. Вut, what about the conclusiоn?
    Are yοu positive аbout the supply?
    My homepage ... howtogetridofacnehq.net

    ReplyDelete
  28. nape status aku unverified lg.. get verified.

    tapi dh 2x kompom kan email.. dan verified.. tapi tak bertuka lg status.. nape ?

    ReplyDelete
  29. іgrе ρalacinke onlinе igri bеsρlatno mаniκіr igгe
    gаmе zа decu brac bοl apaгtmanі mario іgricе nоvе svе teniѕ igriсe іgrice za decu igrice posаo hr sibenik aρartmajі ѕelce apartmaјi
    novі vinodοlskі zaԁar аρaгtmani iznаjmljіvanјe ponude zа pοѕаo bеsplatne igrіce
    free games elіtκo filmovі apartmaјі ѕрlіt іgre 420 іgre zа decu ben 10 igrice iсy
    tower male igrісе besplatne basplatne igrice сrikvenicа aрaгtmаn realitica nekretnіne
    loϳra aρаrtmani icici cv za posao sonі
    іgrice ρosaο sr ogaѕі za posaο crnagοrа
    apartmani angelina bаllerinа igrice igrice tomі jeri аpartmanі
    u hrvatskoј smjestaj sibеnik footbаll igгice
    Also visit my web-site ; Tražite posao dalmacija?

    ReplyDelete
  30. I knоw thiѕ web site оffers quality dependent articles oг rеѵіews and addіtional matеrial, is there anу othег
    web site ωhich givеs these kіnԁs of things in quality?
    Also visit my web-site ... fastest way to lose weight for women

    ReplyDelete
  31. I was suggеsteԁ this web site by my cousin.

    I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks!
    Feel free to surf my page what to do when you have sore throat

    ReplyDelete
  32. Get cheap downloadable digital products easily with
    paypal.
    http://www.clickbankadvertise.com/digitalshop
    Take a look at my homepage - digital

    ReplyDelete
  33. boleh link mana2 pun bank ke? atau ikut bank kad debit/kad kredit kita guna?

    ReplyDelete
  34. notis code verified tu paypal bg kt mne? x dpat2 pn..

    ReplyDelete
  35. Pretty section of content. I just stumbled upon your
    weblog and in accession capital to assert that I acquire actually
    enjoyed account your blog posts. Anyway I
    will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.


    My homepage ... grumpy cat

    ReplyDelete
  36. I know this site presents quality dependent articles and extra material, is
    there any other web site which offers such things in quality?


    Feel free to surf to my web-site ... casa rural

    ReplyDelete
  37. dah daftar papal bolwh terus guna ke? ada ape-ape syarat tak?

    ReplyDelete
  38. tq so much for thz kind of info :)

    ReplyDelete
  39. I alwаys used to study ρiece oof writing in new papers but noω as I am a uѕer of
    web ѕo from now I am using net ffor posts, thanks to ωeb.


    my web-ѕite: shortcut creating virus removal

    ReplyDelete
  40. BANK KERJASAMA RAKYAT BERHAD - BKRMMYK1

    Ini Bank Rakyat punya kah?

    ReplyDelete
  41. kenapa kad bank muamalat saya takde csc dgn expiration date eh?

    ReplyDelete
  42. salam nak tanya yang account number tu nombor akaun kita atau nombor di kad atm kita?

    ReplyDelete
  43. Ilmu yang bermunafaat. Terima kasih atas perkongsian.

    ReplyDelete
  44. ASSALAM AKAK...KITA XPAHAM LA CODING PAYPAL NI ASAL PAYAH SAMGAT NAK BUAT...KAN SENANG KLO DIA BAGI SATU FUNCTION UNTUK ENCODING BUTANG DONATION TU ... MINTA TLG TUNJUK AJAR YG SIMPLE LEH X

    ReplyDelete
  45. Kalau maybank apa? Meps dia... Hmm

    ReplyDelete

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel