Tutorial : Cara Nak Buka Akaun Pay Pal

Posted by sayanakhiburan on 26 March 2011

Assalamualaikum... Salam 1 Malaysia dan Salam 1 Blogger...

Entri kali ni aku nak terangkan cara nak buka akaun Pay Pal... Akaun ni penting kalau kita nak buat duit online ni... Disebabkan atas permintaan saudara Khalis kita, aku buat... Ok... Ikut step by step tau.... Huhuhu...

1) Firstly, korang bukak laman web www.paypal.com.my
2) Korang tekan butang Sign Up kat atas sebelah kanan tu...


3) Pastu, korang diberi pilihan untuk pilih jenis akaun... Aku pilih personal je... Pastu, korang tekan butang GET STARTED...



4) Dah tekan? Lepas je korang tekan, isila maklumat diri korang ni ok... Haaa...



5) Selesai je isi maklumat... Korang di minta untuk isi maklumat kad kredit... Kepada yang ada kad kredit tu isila... Tapi, kepada yang takde macam aku ni just tekan ja Go To My Account... Sebab aku nak ajar korang cara nak link kan bank korang punya akaun dengan pay pal punya akaun tanpa pakai kad kredit... Tapi pada tutorial yang seterusnya la ek... Huhuhu..



"DAH SIAP AKAUN PAYPAL KORANG"


Mudah ja kan? Macam mana korang nak transfer duit dari akaun paypal ke akaun korang? Jawapan tu ada kat entri lepas ni.... Huhuhu... Di harap besabar menunggu ek? K, bye2... Huhuhu....


p/s : Harap-harap korang faham ek dengan entri ni... Maklumla, bahasa tak betul sangat... Huhuhu...

{ 10 comments... read them below or add one }

r.o.s.i.e said...

wat suspenbac tau!!..eheh
nway thanks...
tgu next entry...weeee =P

mykhalis said...

TQ TQ Khalis baru je dapat on9 nie..mudah je rupenye..hehehe

Nur Eiman Aleesya said...

xjumpe pon website paypal nie? ke da tukar layout..pape inform sy bole?

http://nureimanaleesya.blogspot.com/

abe Celoteh said...

1 lagi, umur mesti 18 tahun mengikut bulan okey..

mommie yuyu said...

OK, DONE.NK BACA NT ENRTY PULAK

Kenyalang said...

hi, nak share 1 website PTC, baru join tadi.. meh join ramai2, tengok PTC ni best ke x.. apa2 update/payout proof, belum dapat lagi dikongsi... macam biasa la.. refer orang, dapat duit.....:-)

bayar dalam nilai Euro, dapat kumpul 2 Euro (X 4 =RM8.++), boleh instantly 'bank in' dalam paypal.(menurut research td... org kata dalam masa 1-2 hari)

ok , ni link dia! Lihat sejauh mana kebenaran benda ni. Kalu benor... untung gak.

http://www.wepclix.com/?ref=dayakmedia

ainulb said...

dah try sign up paypal..tp num telefon invalid..
cmne ea nk buat??

ade sesape bole tolg??

anna lepak said...

hi....nak share tutorial ni kt blog saya boleh tak?....huhuhu

MUS said...

yang palpal 2, dy xtau ke nt psl akaun kte ek?

Anonymous said...

bukak akaun paypal ni ada kna cas ape2 x?

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!