Buat Duit Tanpa Tingkat Trafik [iPanelonline]

Posted by sayanakhiburan on 30 April 2011

"STICKY POST"


Kita sering dengar masalah daripada membe-membe blogger kita yang diorang payah sangat nak dapat BE... Sebab apa? Sebab trafik rendah... Nak main klik-klik kat churp2 dengan heartbeat pun kadang-kadang kena tipu... So, aku nak kongsi dan share dengan korang tentang penemuan baru aku ni... Tak perlu pun trafik tinggi-tinggi semua boleh join... Dan tak payah nak pasang banner ke apa ke... Mudah sangat...


Korang tau apa itu iPanelonline? Nak tau klik iPanelonline... Kat situ korang bole tau la sejarah dia... Nak dapat duit dari iPanelonline ni mudah ja... Ikut step ni..



REGISTER

1) Korang gi kat laman web iPanelonline..
2) Korang register macam biasa (macam nak buat email je)
3) Lepas korang dah register korang gi kat "Mata Saya"... korang akan diberi mata percuma oleh pihak iPanelonline sebanyak 50 ataupun RM0.50

MACAM MANA NAK TAMBAH MATA @ DUIT

1) Selepas 1 hari atau beberapa jam selepas tu korang akan terima 2 survey (bergantung kepada pihak iPanelonline)
2) Korang jawab survey tu dengan sejujur-jujurnya (perhatian : kalau korang jawab jujur akan menambah peluang anda untuk mendapat mata yang banyak...)
3) Pastu semak mata pada kolum pemberian... (contoh : 600 mata = RM 6.00)

MACAM MANA NAK TEBUS MATA JADI DUIT

Firstly korang kena ada akaun paypal dulu.... Sebab dia akan transfer mata menjadi duit kat akaun paypal korang... So, korang buat akaun paypal dulu... Sila rujuk sini... Tutorial : Cara Nak Buka Akaun Pay Pal dan di sini... Tutorial : Cara Nak Link Akaun Pay Pal Dengan Akaun Bank Malaysia
1) Korang klik kat "Menebus Markah" pada "halaman saya"
2) Korang nampak gambar duit kan? Pilih amount yang korang nak... (minimum RM5 = 500 mata)
3) pastu ikut la dia punya arahan... 

Ramai dah dapat duit dengan iPanelonline ni... Tak caye??? Rujuk kat sini... Payment Pertama Dari iPanelonline.com

Apa lagi... Jomla join...


p/s : rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari... Ahakss...

{ 76 comments... read them below or add one }

miss chekleen said...

wow..cam hebat

Saiful Nazmi said...

jom join... huhuhu

Fazli said...

company local ke?

Saiful Nazmi said...

Yup! Jom join fazli...

storyfromme said...

macam best je :)

dhiera said...

mudah ye~

mykhalis said...

yke nie?nice info..tq tq.. kalau menjadi..rezeki anak nie..heh

puanbee said...

aiyak akaun paypal lak...tapi cam best jerr

mrs.sabri said...

akaun paypal tu yang tak tahu nak buat mcm mana..boleh ajar?hehe

.r.o.s.i.e. said...

menarik!!
thanks for share...
ade mase jom join 1st give awy/contest ..hehe
http://r0sieee.blogspot.com/2011/03/1st-give-away-from-me.html

Saiful Nazmi said...

kepada semua, baik korang join... Dengan hanya jawab survey... Korang dapat duit... Sekali survey dah rm3... Kalau tiap-tiap hari jawab survey? X cepat kaya? Jom join!

kazai_lp said...

wah mcm menarik je..

mrs sabri: setup akaun paypal mudah je mcm setup akaun biase..cumenye klu kite nk wat transaksi pembelian kene reg no kredit kad..klu tak memerlukan, tak yah reg no kad kredit pn dh bole ade akaun

Saiful Nazmi said...

kepada yang tak tau nak verified akaun paypal atau nak link degan bank korang, sila rujuk sini....

http://www.webshaper.com.my/blog/index.php/how-to-link-paypal-to-malaysia-bank-account/

ANA FARHA said...

Baca cam best.. nak kene ada akaun paypal yang malas tu.. huhu..

komitmen - susahnye nak dapat

mommynana said...

ooo good sharing :D
thank u....
leh try nih

Cikgu Fikri said...

klu join,
akan tolak status gliterati kt nuff tak?

Syazwani Jalal said...

mcm2 procedurenye, tweet2

Doktor Love said...

Err...macam susah.

mira_nas said...

huhu... mcm3 betul ye..

Yuslia Suhana said...

hmmm.. betul ke ni.. cam takut kena tipu..

♥ lovey . dovey ♥ said...

adui,..kalo xguna akaun pay pal ble ke?

kpah k-poh said...

ada gangguan tak dgn nuff???

Saiful Nazmi said...

betul bloggers semua... pasal status nuff tu rasanya tak terjejas sebab kita tak perlu iklankan apa2 pun kat blog kita...

iZzuDdin said...

dah join!! =)

♥Princess Delliza♥ said...

kene ada gak paypal ker??

Saiful Nazmi said...

kena ada... sebab dia nak bayar payment... setakat ni belum ada cash out secara cek lagi...

ejoy said...

akaun paypal tu yang patah semangat tu

mrs.sabri said...

dah buat akaun paypal..rupanya nak buat akaun paypal ni bukannya susah sangat pun..hehe..dah join jugak ipaline tu dan dah dapat banyak survey dari diaorang..alhamdulillah baru je join dua hari dah dapat dua ringgit lebih hari ni..kalau tahu mcm ni punya best,lama dah join..hihihihi

aiMi =) said...

bunyi mcm mnarik..hehe

ıʇɐʎɐpıɥ lnɹnu said...

waaahhh...mudah nye!
----> beeskuwtmarie balas kunjungan!

Sharienz Sz said...

macam best jer...nak try juga la :)

gadis kepastian said...

still kurang faham...huhu wat tutor leh x??

Saiful Nazmi said...

kurang paham? mudah je... ikut step tu mesti dapat punyala...

nad said...

Boleh percaya ke nie?

nur_hai said...

mcm best..nak jugakkkk

HATYCIKNUURUL said...

yg akaun paypal tu nak buat cmne,.nice ni,mcm brminat,.hehe,.tp die xggu Nuffnang ke?,.

Saiful Nazmi said...

Hatyciknuurul : akaun paypal tu daftar macam biasala... mcm email je... Haa... Berkenaan ngn nuffnang... setakat ni xde pa pe lagi... sebab dia bukannya syarikat pengiklanan... Dia just jawab survey... tak perlu pasang banner...

♀ syera teli ♀ said...

paypal tu ape ?
eg nx join . tp paypal pon x taw pe .

Saiful Nazmi said...

paypal tu akaun paypal la... tempat kita nak transfer mata ke duit...

sitinurfaeezah said...

ct br join bnder tu..xspai 24jam ct dh der 153 mata..tq krne pknl kn pd ct :)

Nadhirah-chan said...

pehh sonangnye , kehkehkeh . tak lama lagi jadi jutawan la ni . hehehe :)

MaPhia BlacK said...

Coba acH..

Ai..?? Kunjungan pErtama..
Visit anD foolllow back Ea?
Muach..
_

SYARIFF HAIKAL said...

TERBAEK BRO IPHONELINE..HAHAHA..GUA FOLOW U....

N@di@ said...

nadia dah daftar nak copy paste boleh tak nk share lam blog harap tak kisah :)

Saiful Nazmi said...

amik je nadia... huhuhu

N@di@ said...

nama kena isi penuh ke
sbb nadi isi penuh tapi nama bapak ismail
jadia ismai je T__T
macam mana ni

feyus said...

Cantik. Thanks sharing benda nie...Tp tertanya jugak aku. Bagaimana cara mereka dapat untung pula?:)

Hazrina Erin said...

selain paypal, lain xde ke

Hazrina Erin said...

sy mintak share dekat blog..boleh kan?^^

Saiful Nazmi said...

haz : xde la... just paypal...

Saiful Nazmi said...

bole... ambikla... huhuhu

misza said...

macam kuiz. jawab dapat mata. pastu kena tukar mata jadi duit.

little cart00n said...

macam seronok je..
haha

farahliyana said...

mcm best je. :)

Obat Sakit 2011 said...

akan aku coba dulu sob

Ct Aja said...

wah rezeki dtg bergolek2...huhuhuhu.... nak cbala cm best jerk...mekasih ye bg info...

lala said...

nk testing jugak laa..

Ct Aja said...

mudah dah seronok...sy da cuba...thanx...

♕ Mr.IX ♂ said...

oo..jadi dia bayar transfer masuk paypal la erk?? nasib baik aku dah wat paypal..leh truskan join benda ni...hehe..thanx for shariing!!

wanacesh said...

wah!!! macam best dulu ader gk tgk blog org lain tpi x phm penjelasan dia jadi blah gitu je,,dah join!!

teratai said...

menarik nih, duit senang nih!

nur dhiya' aida said...

waaaaa ... interesting !

Miecyber said...

Saya pun baru daftar...

Makanan terlarang

Rozuan Ismail said...

banyak survey wak kena reject. sebab tak cukup umur la,dh penuh la.sedih.

khairul akmal azman said...

nak join la..

Cheritera Chenta said...

tak join xpa x?hikhik

nk bw pon xsempat gena nk join benda alah ni plak kan.hihi

papepon, nice info

Cik Su Life Cycle said...

cik su tak de akaun pay pal la.. huhu cam ne

Hafzan Sarah said...

nice!! nk try jugak la..

p/s: apsal tarikh atas tu 30 April dah?? curious ni

yaya said...

hehe memang macam best kot !
btw, u da dapat duet blom ?

Senyuman Cahaya mata said...

Starting nak kluar kan modal tak?????
Example Infinity Downline tuh..?
Modal Rm100..huhuh

SRenungan said...

assalam..
dah buat..
tapi mmng dia punya survei kena ikut umur ye..
sbb tidakboleh masuk survei..

Anonymous said...

nape x bole join? die kate ip aq da lebih no ape ntah... cmne 2??

Anonymous said...

x bole join la...ip da lebih..pe mksd dia nii

Anonymous said...

Your IP, use more than the limit number of times...pesal niii

cik aimi abel said...

abg , tolong saya . mcm mana nak tebus mata ipanelonline ni ? dia suruh completekan informasi . but , maksud membayar zhi fu bao tu ape ? TOLONG ! nanti email saya kt abelnazr@gmail.com

MaT said...

Dah 2x cashout da. 3 hari je leh dapat RM15 sudah!hehe :) Jangan risau benda ni tulen. Tapi rasanya skrg ni dah makin slow payout dia, mungkin semakin ramai yang join. Tapi still dia payout, xde masalah la. Jom tgk bukti pembayaran di sini http://mekar-prima.blogspot.com/2011/09/ipanelonline-proof-of-payment.html

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!