Kelantan Kalah, Daudsu Dipersalahkan?

Posted by sayanakhiburan on 12 June 2011

Assalamualaikum semua! Salam 1 blogger!



Pertama sekali, tahniah Terengganu kerana berjaya merangkul gelaran Juara Piala FA 2011 semalam dengan keputusan 2-1... Gol Terengganu dijaringkan oleh Ahmad Nordin Alias dan jaringan gol sendiri dari Daudsu.... Manakala gol Kelantan pulak dijaringkan oleh Nurul Hazwan Roya....



Berbalik kepada topik asal... Wajarkah Daudsu  dipersalahkan dalam hal ini? Kalau diikutkan dalam situasi gol sendiri Daudsu semalam, dia telah cuba selamatkan bola itu dengan cuba menanduk keluar dari permainan.... Tapi, malang nasibnya kerana dalam keadaan terdesak dan ditekan oleh 2 orang lagi pemain lawan dari belakang membuatkan bola yang ditanduknya masuk ke gawang sendiri...

Adakah tindakan menyelamat ini pun perlu dipersalahkan? Tidak adil untuk letakkan seluruh kesalahan hanya pada bahu Daudsu... Kita tengok balik, di mana pemain pertahanan lain ketika itu? Bagaimana bola boleh lepas kepada Manaf Mamat kejadian gol sendiri ini berlaku? So, bagi aku, kesimpulan dari kekalahan Kelantan ni dari seluruh team yang di mana mungkin merasakan sudah menang kerana masa sudah berada pada minit-minit akhir dan bersikap sambil lewa... Akhirnya... What you give, you get back... Ok?

Kesian Daudsu yang dah berhempas pulas bermain untuk team tapi last-last dikutuk dan dicaci... Tak percaya? Banyak kot fan page dalam Facebook yang baru wujud untuk kutuk Daudsu... Contohnya Kami Sokong Daudsu Jaring Gol Sendiri, Kami Sokong Daudsu Diberikan Pangkat Datuk dan Kami Nak Daudsu  Buat Kenduri Kesyukuran Selama Setahun... Semuanya gara-gara gol sendiri Daudsu...

Even, aku bukan orang Kelantan tapi aku tetap sokong player yang macam Daudsu tu.... Sebab dia antara player yang ok la kat Malaysia ni... Bole pi jauh...Aku harap, dia kuatkan semangat dan pedulikan apa saja kutukan dari orang lain... Peace yaw!


p/s: Pulun Kedah Pulun... (Ehh, Mai mana pulak dah... Huhuhu)

{ 10 comments... read them below or add one }

نور افيره said...

caya lah!!
really2 like dis entry..!!
superlike..!!
gomo klate gomo..~~

Pegash4rk said...

tp banyak jugak page yg dh dibuat utk backup daudsu. xsuma pnyokong klantan ni lalang. puji bila menang,kutuk bila tersembam. pujian spatutnya yg diberikan.bukan pasal sumbat gol sndri,tp pasal kesungguhan dia spjg perlawanan. tahniah tganu. pado awok kito klate,mari aim pialo M pulop

nyanyisunyi said...

dah memang tertulis Terengganu akan menang..buat mcm mana pun kemenangan tetap di pihak terengganu...sabar le lah Daudsu...dah memang adat org kita..kalah dikutuk...

tieykah said...

Kalau Daud Su tak tempis guna kepala pon memang akan masuk.Belakang daud su ade 2 org lagi player terengganu.

btw,I heart Kelantan.Xde rezeki,nak buat mcm mane

Anonymous said...

aku pon wlopon org kelate tp xpnah skali2 slahkan daudsu,,huhu,,,
jgnlah s;ahkan die..die xberslah..tumbs up tuk post nie..

kyoshi_sousuke said...

jdi 5th komen kt sini~~hehhe..peteh ganu peteh

Minda Maya said...

kelantan kalah kerana leka...tunggu wisel tiup jer...tak ada usaha nak tambah gol...banyak main nak habiskan masa...penonton jadi ceria apabila terengganu menggunung usaha

DEZAMAN COTTAGE said...

kesian kat Daudsu....

nonon787 said...

sudah suratan Kelantan kalah

roy said...

kanggg aku kate dohh adat perlawananggg ade kaloh ade menanggg... :)

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!