Dana.. Oh.. Dana! (Versi HeartBeat)

Posted by sayanakhiburan on 27 February 2011

Assalamualaikum semua,

Ni nak sharing dengan semua mengenai satu lagi cara untuk menambah pendapatan. Seperti biasa.. iklan klik klik dapat duit. Hehehe. Setiap klik akan memberikan 4 sen di dalam akaun anda. Yang sangat penting yang perlu kita tahu ialah iklan ini tidak bercanggah dengan peraturan Nuffnang sebab Hearbeat bukan merupakan competitor. Perniagaan Nuffnang ialah pengiklanan manakala Hearbeat pula menjual cenderahati. So.. there's no conflict of interest.

Untuk mula memperolehi pendapatan, sila ikut step2 yang telah saya sediakan ye. Ikut betul2.. mesti boleh dapat. Tak susah mana pun. Hehe.



1) Untuk mula mendaftar, sila klik di banner di bawah ni dan satu tab/window baru akan dibuka yang membawa anda semua ke website Hearbeat. Ok. Klik dulu.







Selepas klik... anda akan nampak website seperti di bawah ni...







2) Pastu klik pada tanda "Let Us Start" tu ye. Akan keluar seperti dibawah pulak.









3) Kemudian klik pada "Create Account macam yang ditunjuk dalam gambar. Kemudian akan keluar satu borang macam di bawah ni.




4) Sila isikan semua butir2 yang diperlukan. Bila dah selesai isi jangan lupa untuk tick pada kotak di sebelah "I agree to HeartBeat's terms of service".

Kemudian tunggu sebentar sebab akaun anda sedang didaftarkan. Bila semuanya ok dan pendaftaran diterima automatik anda akan dibawa ke laman seperti di bawah.





5) Jangan tutup dulu ok. Pendaftaran belum selesai. Sekarang klik pada "Join HB!Affiliate" pulak macam yang ditunjuk dalam gambar.

Kemudian akan keluar page seperti di bawah ni.



6) Klik pula pada "Online Application". Pastu anda akan dibawa ke page seperti kat bawah ni.





7) Isikan borang tersebut. Jangan lupa masukkan nama blog dan website blog anda ye. Kemudian jangan juga lupa untuk klik pada kotak di sebelah "I agree to HB!Affiliate's terms and conditions". Seterusnya klik pada "continue".

Anda akan di bawa ke page seperti dibawah.





8) Page ini memaparkan makluman mengenai HB!Affiliate anda. Berapa pendapatan anda dan sebagainya. Kalau diikutkan... pendaftaran telah pun SELESAI. Tapi jangan lupa.. anda perlu letakkan Banner HeartBeat di dalam blog anda. Untuk mendapatkan codenya, sila klik pada icon "Get A Code" seperti dalam gambar di atas.




9) Sila highlight pada code yang dibulatkan dalam gambar di atas. Copy code tersebut dan kemudian boleh dimasukkan ke dalam blog anda (Terdapat 4 jenis dan bentuk banner yang boleh anda pilih seperti bahagian yang ditandakan kotak empatsegi. Setiap jenis dan bentuk juga ada saiz yang berbeza. Buatlah pilihan mengikut kesesuaian anda).


Macamana nak masukkan dalam blog?

Setelah di copy code dalam bulatan tersebut. Anda pergi semula ke blog anda. Klik pada tab "Design", kemudian klik "Page Elements", kemudian di mana2 kotak yang anda rasa sesuai nak letak banner tadi tu klik "Add a Gadget", kemudian pilih "HTML/Java Script". Sesudah itu sila paste kan apa yang anda dah copy tadi ke dalam bahagian "content" dan kemudian "save". Sudah siap.. tapi jangan lupa save pula perubahan yang dah dibuat pada blog. Dah sudah? Boleh cuba tengok kat blog anda. Hehehe.


Dah boleh mula buat duit sekarang... promote lah supaya orang klik pada banner anda. Oh ya.. terlupa nak kasitau.. kalau ada yang register dengan klik pada banner anda.. anda akan mendapat RM2 untuk seorang. Kemudian untuk setiap klik pada iklan anda akan dapat RM0.04 (4 sen). Boleh kan kan kan. Cuba.. jangan tak cuba...

{ 10 comments... read them below or add one }

Cik Rimau said...

er... rase nak join.. tp.. cm semak blog je plak byk2 iklan.. hehe.. kalau nnt Cik Rimau buat, Cik Rimau nak pinjam tutorial mr. saiful boleh??

Saiful Nazmi said...

Guna jer.. Hehehe.. Pe pun klik la dulu... hehehehe

Cik Rimau said...

eceh.. tgah fikir la nie.. berbaloi ke.. haha

Saiful Nazmi said...

Berbaloila kalau x dapat mende g dari mr.nuff 2... hehehe

Cik Rimau said...

hurmm.. ok.. nak klik tang mana ni..

Saiful Nazmi said...

kat banner 2... hehe

Cik Rimau said...

udah klik smlam.. n da cilok da care2 nak psg .. hik3

mayra aish♥ said...

nak share entry neyh..hehehe ^_^

iena_mieyna ^^ said...

hoo..senang dapat duit ke dgn HB nieyh?hehe

Saiful Nazmi said...

senang je dengan hb ni... klik2 je... hehehe

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!