Tips : Macam mana nak dapat Buffered Earning?

Posted by sayanakhiburan on 11 March 2011

Assalamualaikum semua... Pa khabaq hari ni?? Harap sehatla semua no.... Tuudiiiaa...  Heeeheehehe...




Hari ni aku nak berkongsi dengan korang tentang isu yang kerap la orang bertanya... Kat mana-mana blog pun mesti ada punyala diorang punya tips... Tak kisahla korang otai ke petai ke newbie (macam aku)... Aku pedulik hape... Aku tau otai kat luar sana pakai berbagai-bagai sopwerla, SEO, macam-macamla tapi bagi aku tips ni penting gak untuk cara mudah dapat BE dari nuffnang... So, aku pun nak bagi tips sebab selepas apa yang aku buat kat bawah ni, terus nuffnang bagi aku satu BE.... (Tak caya rujuk sini) Seminggu pastu aku dapat satu lagi BE... (mata terkedip-kedip... Tak caya lagi?? Tengok sini pulak)...

Dah percaya? Haa... Bagus... So, tipsnya lebih kurang camni la aku buat...


UPDATE KORANG PUNYA NUFFNANG SURVEY


Benda ni penting gak untuk korang update sebab pihak advertiser nak pasang iklan diorang tengok benda ni jugak... Diorang tengok korang punya sasaran reader... Yang muda ke tua... Yang laki ke pompuan... Pastu yang pasal klasifikasi blog korang tu, tick je semua... Aku pun tick je semua... Barula banyak advertiser minat kat korang punya blog even dia tak tau apa kita tulis kan?? Hehehehe...


ADS PLACEMENT


Amboih... Cakap omputih... Hehehe.. Dalam ayat Bahasa Melayunya ialah tempat meletakkan iklan... Haa... Ni penting gak woo... Korang letak la tempat yang senang dinampak oleh reader... Jangan letak di tempat yang tersembunyi macam celah ketiak blog korang... Celah kangkang blog korang... Manala nak nampak... Hehehe... Nak klik pun payah... Hehehe..


STATUS DARA KORANG


Yap!! Dara!! Bukan dara yang tu la... Ni berkaitan dengan nuffnang ni..... Ada pulak aku nak melucah time-time camni... Hehehe...Maksud aku... Kestatusan korang kat nuffnang tu... Pastikan korang berstatus Glitterati... Jangan nak menduakan nuffnang pulak dengan memadukan dia dengan advertiser pesaing dia pulak... Nanti status korang jadi ordinary je... Payah la korang nak dapat BE...


UV (Unic Visitors) a.k.a TRAFFIC


Haaa.... Benda ni penting... Korang kenalah maintainkan korang punya blog trafik atas 200... Tapi sesetengah blogger kata atas 100... Tapi aku ambik langkah berjaga-jaga dengan memastikan trafik blog aku atas 200 setiap hari... Macam mana aku buat?? BLOGWALKING.... Aku guna cara tradisional je... Tak macam sesetengah blogger pakai IFRAME la, AUTO BLOGWALKING  and pekejadahh lagila... Aku pun tak tau camne diorang buat... Hmmm...


HANTAR TIKET KAT NUFFNANG


Haaa... Benda ni mesti jarang orang buat... Siyes aku cakap... Tapi korang kena mantapkan korang punya trafik dulula... Pas aku antar ja tiket kat nuffnang... Selang 2 hari terus aku dapat BE... Macam mana nak antar? Korang masukla akaun nuffnang korang and klik dekat CONTACT US... Pastu korang  tick dekat Advertiser Enquiries... Pastu keluar kotak untuk korang tulis mesej korang kat nuffnang... Korang tulis ja korang tak dapat BE even trafik korang sampai atas 200... Then, antar... Tunggu dia reply kat email korang.. InsyaALLAH... Korang akan dapat jugak BE...

Korang cuba dulu... Nanti berjaya korang komenla kat entri ni k? Thanks... Ahakksss...



p/s : jangan marah kalau tak menjadi... aku tulis tips ni berdasarkan pengalaman aku jer... Ahakss...

{ 19 comments... read them below or add one }

fasy shane said...

aku cuba

ijam ismail said...

ooo..cmtu eh..ok2

belia bangkit said...

tips yg begune...tp xlarat aa nk buat bw utk dptkn trafik ats 200...hahaha..gne software, xadil la plk kn...

mama wanie said...

wow....caya lah...

tapi my uv tak sampai 2 latus...huhuhu....

chaiyokk mama u can do it..
200...200..2000 hehhe

jom baca netry terkini mama
Tutorial Heartbeat.my dan cara ternak ikan

bee said...

haa betui lah tu dulu2 bee pun wat gitu baru dapat BE

myzatulmarghliyana said...

time kasey tuk ilmu nih. saya bru blaja nak berblog so xtaw sgt mende ape nuffnang nih. pasnih terus sy buat nffnang yerk.(adekah sy btol2 fhm ape itu nuffnang? tong.tong)

putERi-kAtEk said...

hurm.....tips yang bagus ni...hahahaha..nnti dpat BE sy belanja choki2 ye...hahaha

LurvelyAmiera said...

boleh pakai petua nie..hehe

Saiful Nazmi said...

Thanks semua... Tapi, kalau tak jadi jangan marah tau... Sebab saya buat menjadi je... Haaa...

Raja Nakal said...

bagus jugak idea tu.. boleh diterima pakai dan diguna pakai lau dipakai dan terpakai... hahaha... leh lak wat ayat x leh blah... sorry sebb gua nie jenis lawak n wat cita lawak n rasa nk wat lawk tp lawak ker?.. hahaha

a m e said...

i will try . such a briliant idea you have here . ame try ye lepas nie . :)

p@kcikLie said...

assalamualaikum...memang benar apa yg anda alami seperti saya...BE muncul dengan senang bila kita mesra dgn Nuffnang....

mohon share dgn readers saya...PCL.

sW33tdARLiNG said...

traffic saya mmg tak pernah cecah 200 tp alhamdulillah BE tak pernah putus.. kalau abis pun kejap jer, nti dapat balik paling tidak 1 BE... tips...?? tak ada! blogging dengan cara sendiri jer... jujur..

cik aida said...

thanks 4 da info.....baru paham..
http://sesukaida.blogspot.com

Gagak said...

tq, aku p[un nak try jugak laa.hehe

cari duit said...

Terima kasih!! Cadangan-cadangan yang bernas untuk dikongsi bersama!!

Wannie Ariffin said...

http://shazwanieybubblebloggie.blogspot.com/
\
anywy dah follow... baru saya tahu mcm ni nk dptkn be. thanks ok... blog ni byk informasi

daimpressive said...

Jalan2 dari suaraserak.blogspot.com

Terima kasih utk tips anda, inspired

Hana_Maroo said...

tq... nape skang br nmpk bnda ni???

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!