Cromok! Make Me Proud To Be Malaysian!

Posted by sayanakhiburan on 21 April 2011

Assalamualaikum semua!

Sebelum aku teruskan entri, aku nak tanya korang... Dalam banyak-banyak artis kat Malaysia, sapa yang korang minat? Apa? Siti Nurhaliza? Mawi? Jozan(feveret aku kena sebut gak... Huhuhu)? Hahaha... Yap, sapa saja yang korang minat tu semua popular kan? Tapi mesti korang tak kenal artis Malaysia yang ni kan?

Cromok
Cromok? Bukan Tomok! C.R.O.M.O.K! Haaaa.... Band ni antara yang buatkan aku proud to be Malaysian la... Sebab apa? Korang penah tak dengar lagu Mawi ke, lagu Siti Nurhaliza dimainkan oleh orang luar? Atau lebih spesifik lagi orang negara luar main muzik diorang? Haaa... Tak penah kan? Abis kuat orang Indon ja main.... Tapi, berbeza dengan Cromok... Orang luar negara kenal kot dia punya lagu... Sampai siap belajar lagi... Aku memang salute la dengan band ni... Lagu diorang yang popular yang dimainkan oleh orang luar adalah Another You... Memang stim and sedih gila la dengar lagu ni...

Kalau tak salah aku, setiap lagu diorang ada cerita di sebaliknya... Sebab tu lagu diorang dikatakan berhantu... Kalau korang dengar memang korang akan kata orang yang buat lagu ni serahkan segala jiwa dan raga la dalam buat lagu ni... Huhuhu... Ceewah... Kat bawah ni aku nak tunjuk lagu diorang yang dimainkan oleh orang luar... Jom layan!!!!

Lagu Asal Cromok-Another You


Lagu Yang Orang Luar Main


Nak download lagu ni? Kat bawah ni je...

Free Mediafire Download
>> Cromok-Another You.mp3

p/s : Proud to be Malaysian!

{ 5 comments... read them below or add one }

mufami said...

Yup Cromok the best dari dulu sampai sekarang duk dengar lagu Cromok ni..D'cromok pun best gak

Mancis said...

ni otai.. tapi dalam byk2 album cromok tak bleh lawan first album dia... image of purity.. recording pun buat kat sydney

Mrs.Sabri said...

dah puas dengar lagu another you..cromok x de album baru ke?huhu

3DDiE® said...

bg gua paling layan...farewell...hehe...tp Cromok tetap teh best lar lau nk bandingkan dgn band2 yang ada skang...

MagikaKotak said...

lama xdgr crita cromok nie..hehe

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!