"10 Kasut Terpelik Yang Aku Pernah Tengok"

Posted by sayanakhiburan on 04 March 2011

Yuuhuuu!!! Yuuuhhhuuu!!! (sempena dengan lagu baru kat blog aku ni... Hehehe...) Besok dah cuti!!! Boleh spent time sepenuhnya dengan blog kesayangan aku ni!!! Hehehehehe...

Kali ni aku nak share dengan korang tentang kasut... Selama aku hidup ni tak pernah aku tengok kasut-kasut pelik... Aku ingat kasut converse aku ngan kasut keja aku ja paling pelik (sebab tak basuh... Hehehe), rupa-rupanya ada lagi yang paling pelik... Hehehe... Tak percaya??? Talak percaya sama ini tuan belog?? Ok... Jom kita tengok...........


CARTA 10 : KASUT TERPELIK YANG PENAH AKU TENGOK


Yang Ke-10

Cekau rumput stadium bukit jalil!!!

Selipar ni aku tak taula function dia... Mungkin untuk orang yang elegik sepi dengan kulit haiwan atau getah mahupun plastik... (mungkin.... hehehe)


Yang Ke-9

Guna lego budak2 tadika KEMAS

Kasut ni pulak dibuat untuk wanita yang tak dapat melupakan zaman-zaman kegemilangan tadikanya... Time tadika dulu mungkin penah dapat no.1 dalam pertandingan mewarna kot... Hehehe...


Yang Ke-8

Untuk wanita lasak tak cukup inci!

Direka kepada minah-minah yang kelihatan macam lelaki yang diketepikan teman wanitanya kerana tak cukup inci... Bila tinggi sikit baru nampak "macho".. wekkk!! bluuueeekk!! (sambil menaip sambil muntah darah...)


Yang Ke-7

Jom tutup aurat!


Haaa... Kasut ni seswai untuk pompuan yang melancarkan kempen TAK NAK! SELUAR!... Hehehe... Kepada yang tak suka dan jarang pakai seluar 2 bolela beli kasut ni... 2 in 1 kot... Dan kepada sesape yang nak pakai skirt dan masih nak menutup aurat... Beli jangan tak beli!!


Yang Ke-6

Jalan atas air

Kasut ni seswai di pakai ketika korang gi dating n lepak kat taman yang ada tasik... Kasut ni mempunyai satu punat di mana jika di tekan akan menjadi sebuah atau sebiji bot yang besar dan korang bolehla "mendayung" atas bot tue... (kuatnya imaginasi aku....)

Nak Baca lagi?? Tekan ni...  [Readmore]

Yang Ke-5

membesar bagai zirafah!

"Adik, mama nak adik cepat besar, tinggi dan cantik tau"

Inilah kasut yang tepat kepada mama-mama, ibu-ibu, yang nak sangat nengok anak dia cepat membesar... Just pakaikan kasut ni kat anak korang, dan anak korang pasti akan cepat besar n tinggi macam zirafah... Hehehe...


Yang Ke-4

Hip-Hop Dihatiku

Yo! Yo! Wassup men! Jom kita breakdance! Hahahaha... Kasut ni direka khas kepada sesapa yang tak suka pakai gadget yang kecik.. Contohnya ipod ka, handphone ka... Takde kelas beb! Pakai kasut ni, semua bole dengar muzik yang korang minat... Mana tau ada awek sangkut.. (awek gila ja).. Lagi satu kelebihan kasut ni, korang gi kedai cd tak payah susah-susah suruh tokey kedai test...Korang bole test sendiri je kat kasut korang... Ada speaker kot!!!


Yang Ke-3

Sape curi kambing, aku tembak!

Jenayah mencuri kambing di sebuah kampung di utara New Zealand berjaya dibendung setelah pereka fesyen Askatulino Goat, 34, mencipta sepasang kasut yang diperbuat dari kaki kambing dan dilengkapi sepasang pistol... Seorang pengembala kambing ketika ditemu bual berkata, "memang baguihla cipta kasut ni... Bole tembak pencuri dengan senang ja... Guna kaki pun bole... Nak secawan?".....(petikan dari akhbar "The Me & Entertainment")

Yang Ke-2

banana kick!

Macam-macam betoi... Dah tak larat nak ulas ni... ulas pi la... Kasut ni dibuat khas untuk pemain bola seperti Wayne Rooney, Fernando Torres sebabnya adalah kerana memudahkan diorang melakukan "BANANA KICK" di atas padang... Bola yang ditendang mengeluarkan aura pisang di mana mengelirukan penjaga gol...
Sepak bola ngan kasut ni kompom gol sebab keeper ingat dia menepis bola tetapi rupa-rupanya pisang....

Dan JUARA CARTA Jatuh Kepada..........

Real tak??
Kasut Kaki Manusia!!!

Kasut ni sekali imbas aku tengok geli, kali kedua tengok unik, kali ketiga tengok, rasa macam tak nak tengok dah... Hahaha... Kasut ini khas untuk pekerja yang ingin mendajalkan dia punya majikan.... Contohnya... 

Bos : Kenapa kamu tak pakai kasut datang keja? Nah! Amik gaji awak, awak diberhentikan kerja sebab tak
         mematuhi etika pekerjaan...

Pekerja : Mana ada bos! 

Bos : Ahhh!! Keluar!!

Pekerja : Saya saman bos!!

Tak pasal-pasal dapat duit dari hasil saman berjuta-juta free camtu je dar majikan... Hehehe



p/s : takde kena mengena ngan orang yang mati mahupun hidup...

{ 21 comments... read them below or add one }

Quincess Za said...

haha ~ kasut pelik ~ nak reblog ! hahaha

Adelina Amin said...

haha.....

Adelina Amin said...

haha .... like this post

putERi-kAtEk said...

hahaha macam2.....ada jual kat malaysia tak????

sharifahzakiah said...

hahaha mmg pelik + menarik :) hahaha

Stupidot :) said...

Pelik gila laa.. Teringin pula nak ada satu. hahaha!

Puanbee said...

ada ker org pakai nih haaa

T'nie on the Blog said...

tempah satu yg utk jln ateh air punya..bila leh siap? muahaha

syabil.sukor said...

terBAIK lah~
haha~ =D

Tuan Penasihat said...

pergh penuh artistik.
ada ker org nak pakai tu.

Anonymous said...

kasut n ngan tuan blog ni skali yg pelik...ahakkss =D...jgn mare eh cendol...huhu

Saiful Nazmi said...

thanks semua yang melawat... ni yang buat nak gali2 lagi ni.... hehehe....

Wan Gerrard said...

nak pinjam kasut jap..kaki ayam ni :P

Cik Rimau said...

nak no 1 and 10 tu bole x?? hak3

risa said...

yg bentuk kaki tu ngeri dik nonnnn:)

Cik Eliza said...

pehhhhhhhhh !

kasut kaki manusia tak leh bla, hahahahaha!

:D

kpah k-poh said...

sapa2 yg pakai kasut kat atas tu....akak rejek dari jadi menantu...

Adinda Amy Sensei said...

pelik gak kasut2 ni ekk.....tak dayaaa lah hati nak pakai kasut camni...errrkkkk

rj Etika said...

woahh...gile geli tgk kasut last skali tu.

Nur Nazihah Hassan said...

mmg pelik. .haha

cik sakdi said...

zirafah n pisang tu terbaekk. kretip gler

Post a Comment

 

Cerita Panas!!!